Wellness

Ben je op zoek naar een avond of middag uit (all inclusive) met je eigen gezelschap, dan is dit iets voor jou. Bij schoonheidssalon Rolien kunt u geheel prive, dan wel met vrienden, tegen een scherpe prijs gebruik maken van sauna en andere faciliteiten.
Bij het afhuren van de sauna heeft u niet alleen de beschikking over onze sauna, maar ook over stoomcabine, jacuzzi en zonnebank.

Finse sauna

In de Finse sauna wordt je lichaamstemperatuur verhoogd tot 39°C. Je lichaam reageert hierop door te gaan zweten. Dit heeft een aantal positieve gevolgen zoals verbetering van de bloedcirculatie, de ademhaling, de stofwisseling, verlaging van de bloeddruk en ontspanning van de spieren.
Verder is de sauna heel goed voor je huid, omdat deze grondig wordt gereinigd waarbij je veel oude en dode huidcellen kwijtraakt. Bij een droge huid wordt de structuur verbeterd door het opnemen van water en het activeren van de zweetklieren. Bij regelmatig saunagebruik vertraagt de veroudering van de huid omdat de doorbloeding van de huid verbeterd. Tijdens de afkoelfase vernauwen de bloedvaten waardoor ze getraind worden. Daarnaast verhoogt je algemene welzijn door het verblijf in de sauna, de gezelligheid en de ontspanning.

Jacuzzi

Een heerlijk bad dat een weldaad is voor uw spieren, om even heerlijk te relaxen. De constante watertemperatuur van dit bad is 37°C, kortom heerlijk ontspannen.

Stoomcabine

Een half uurtje stomen in de stoomcabine vermindert spanningen, verlicht pijn in de botten, spieren en gewrichten en kan slapeloosheid en andere stress-symptonen wegspoelen. Stoom zuivert uw lichaam en reinigt uw huid tot diep in de porien. Door de combinatie van warmte en stoom verwijden uw bloedvaten zich en ontstaat er een betere doorbloeding en krijgt uw lichaam meer zuurstof.

In de cabine heerst een temperatuur van 45°C en een luchtvochtigheid van 80% - 100%. Verschil met de sauna is dat de temperatuur laag en de luchtvochtigheid hoog is. Na een kwartier in de stoomcabine is je lichaam even warm als na een kwartier in de sauna. Dit terwijl een stoomcabine ongeveer 40°C lager is dan een sauna. Het stoombad moet net als de sauna, worden onderbroken door afkoeling en rustperioden.
Zonnebank Na inspanning komt ontspanning, even heerlijk bijkomen onder de zonnebank. Daarna kunt u heerlijk verder relaxen op een heerlijke bank onder het genot van een hapje en een drankje, en u opmaken voor de volgende saunaronde.
De sauna huur je voor 4 uur met minimaal 2, maximaal 4 personen en is gegarandeerd prive, je wordt dus niet geconfronteerd met andere gasten. Daardoor kun je met je eigen gezelschap heerlijk relaxen. Het is een ruimte waar je heerlijk tot rust komt. Dit is inclusief een hapje en een drankje. Badjas en handdoeken zijn ook aanwezig. Gun jezelf deze luxe, al was het alleen maar om je af en toe even te kunnen afsluiten van alle drukte en stress die het dagelijks leven tegenwoordig met zich meebrengt. Je voelt je herboren en je kunt er weer helemaal tegen. Je lichaam en geest zijn een kostbaar bezit dus zorg er goed voor.

Wat doet de sauna met je?

* Het verhoogt de stofwisseling
* Het verbetert de bloedcirculatie
* Het verhoogt de natuurlijke weerstand
* Het verlicht stress en geeft ontspanning
* Het verzacht en ontspant vermoeide spieren


Gebruiksaanwijzing:

Voor het gebruik van de sauna:
* Door vooraf naar het toilet te gaan, voorkom je dat je tijdens je saunaronde de volgorde moet onderbreken.
* Douchen dit is prettig voor jezelf en voorkomt uitdroging van je haren
* Afdrogen met een handdoek. Het afdrogen bevordert het zweten.


In de sauna:
* Ga op een baddhandoek liggen die groter is dan je lichaam. Intensief transpireren is beter dan wat minder gedurende langere tijd. Daarom kun je het best plaatsnemen op de hoogste bank, liggend of zittend. Liggend voel je de warmte aangenaam gelijkmatig.
* De laatste 2 minuten kun je echter beter gaan zitten, bij voorkeur op de onderste plank. Hierdoor went je bloedsomloop aan de verticale houding en zal het bloed, als je opstaat, niet naar de benen zakken.
* Houd dit zo'n 10 tot 15 minuten vol, korter mag ook. Luister vooral naar je lichaam.
* Een koude douche. Het is even schrikken, maar daarna gaat je lichaam heerlijk tintelen en het geeft een verfrissend gevoel. Het zorgt ervoor dat je het op een later tijdstip niet koud krijgt.
* Ga minimaal een kwartier rusten. Je lichaam heeft net een grote prestatie geleverd. Het is belangrijk dat je je lichaam de gelegenheid geeft daarvan bij te komen. Tevens is het van belang om goed te drinken om hoofdpijn te voorkomen.
* Het is nu ook lekker om even onder de zonnebank te gaan of in de jacuzzi.
* Maak daarna nogmaals gebruik van de sauna.

 

Reserveren of meer info Tel. 0599 413639  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.